Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


-= Jinchuuriki =-
A Jinchuurikik vagy másnéven hordozók azok, akikbe születésükkor lepecsélelték a Bijuu-kat. Ők a bennük lévő démonokat írányítva sokkal nagyobb hatalomra tehetnek szert az átlag shinobikénál, pláne ha még tökéletesen tudják is irányítani azt. Ha egy vérszomjas vadállat egyedül kóborol a nagyvilágban, akkor egy intelligencia, akarat nélküli, pusztító lény marad, és ez még gyöngébbé teszi a képességeit. Ezért még előnyös is számára, ha lepecsételik egy emberbe. Ezeknek a hordozóknak a külsején is meglátszik, ha egy Bijuu rejtőzik bennük. Erre a legjobb példák a Naruto arcán látható vágásszerű jelek. De idővel felvehetik az adott Bijuu jellemvonásait is, mint például Gaara esetében is ez történt. Az Akatsuki szerint a Jinchuurikik ugyanolyan magányos sorsra vannak ítélve, mint amilyenek a Bijuu-ik voltak. Ugyanolyan gyűlölettel tekintenek majd az emberiségre és ugyanolyan vérszomjasak lesznek, mint azok amiket hordoznak. Ezt mi sem bizonyíthatja jobban, mint azok, akik meg akartak szabadulni a Bijuu-któl. Tudták mire vállalkoznak, hogy biztosan belehalnak, ha ezt megteszik, de nem számított nekik. Ők meg akartak szabadulni a rossz életüktől, amit kaptak. Feltehetően ez vezetett a Sanagakure-i hordozók esetében is. Ugyanakkor a Bijuu-k is belehalnak abba, ha a gazdáik meghalnak. Két olyan Jutsut ismerünk, ami alkalmas a Démonok lepecsételésére. Egyik a Halott Démon Elzáró Pecsét, amivel a Negyedik Hokage zárta a Kilencfarkú Démonrókát Naruto testébe, Chiyo pedig Gaaráéba a Shukakut. A másik egy jóval nehezebb technika: az Illúzionális Kilenc Sárkány Elzáró Pecsét, amit az Akatsuki tagok alkalmaznak, ha egy démont pecsételnek le. Ez egy három napig tartó Jutsu, amihez mindegyik Akatsuki tag közös koncentrációjára van szükség, hogy a Bijuu a Jinchuuriki szemén és száján keresztül távozzon a hét szobor egyik szemébe. Amikor a szem bezárul, az jelzi hogy a démon el lett távolítva, és le lett pecsételve. Az Akatsukinak eddig hét démont sikerült befognia (a Shukakuval együtt).

A Jinchuurikik gyermekkora robbant keserű és nehéz. Akik lepecsételtetik a Bijuu-kat a gyermekek testébe, úgy gondolják hogy a gyerekből később nagy fegyver lehetne a Falu részére. De valójában mindenki gyűlöli a gyerekeket, és retteg tőlük, aki csak meglátja őket. Folytonosan elkergetik, kiutálják és megverik ezeket a gyerekeket, csak mert démont rejt a testük. Nem csoda, ha később elkezdik gyűlölni az emberiséget. Ők nem magányos természetűek, hanem rájukkényszerítik a magányt. Ez a gyűlölet az emberek félelméből jön, mert rettegnek attól, hogy a vadállatok kiszabadulnak, és mindent elpusztítanak a környéken. Az általunk ismert három hordozók közül Naruto Uzumakinak volt a legnagyobb szerencséje, mert Iruka-sensei felkarolta őt, és összebarátkozott vele, később pedig már mindenki rájött, hogy egy tiszteletre méltó személy. Gaarát azonban senki nem karolta fel, sőt még az apja is meg akarta öletni. Így nem csoda, hogy Gaara jelleme is hasonlóvá vált a Shukakuéhoz: kegyetlen lett, hűvös és vérszomjas. Yugito Nii-vel hasonló dolgok történtek, akibe a Kétfarkú Démonmacskát zárták bele. Őt is mindenki bántotta, csúfolta, hiába próbált a lány becsületesen megélni. Még a gyerekek is messze elkerülték őt, sőt dobálták. A sebei miatt szinte az egész testén kötözések láthatók. Yugito azonban nem adta fel, és még az ilyen viselkedés ellenére is megőrizte józan eszét. Remeteként élt a Villám Országában, a tengerhez közel. Idővel azonban elismerték, és Ninja lett belőle. (A Shippuudenben Hidan és Kakuzu feladata volt őt elfogni, amit el is végeztek, és megölték a lányt.)

 
 
-= A Bijuu-k történelme =-
A Bijuu-k már az Első Ninja Világháború előtti időkben is éltek. A shinobi nemzetek megpróbálták felkutatni és elfogni ezeket a szörnyeket, hogy saját hatalmukat növeljék és ezáltal harcoljanak tovább ellenségeik ellen. De a kísérlet nem sikerült, mert egyik nemzet sem volt képes ekkora hatalmakat irányítani. Ezért más megoldáshoz folyamodtak. Lépéseket tettek, hogy elfogják ezeket a vadállatokat, és utána lepecséltelték őket újszülött babák testébe, ami sajnos az édesanyák halálával járt. Ezeket a "hordozókat" elnevezték Jinchuuriki-nek (人柱力) ami azt jelenti: az Emberi Áldozat Ereje. Ezzel az volt a céljuk, hogy az adott embereket irányítva tegyenek szert a Bijuu-k hatalmára. Az egyetlen ismert Bijuu, amit nem sikerült lepecsételniük, az a Háromfarkú volt.

 
A bijuu-k:
 
-= A Kilencfarkú Démonróka =-
 
[image]
 
A Kilencfarkú Démonróka

Név: Kilencfarkú Démonróka (Kyuubi no Yōkō)
Típusa: Róka
Hordozó: Naruto Uzumaki
Képesség: Közel végtelen mennyiségű chakra, kirobbanó fizikai erő
Jelenlegi állapot: Aktív, Naruto hordozzaA Kilencfarkú Démonróka a legerősebb bijuu az összes közül. A kilenc farka közül már az egyik meglendítésével is képes szökőárakat okozni, és hegyeket lerombolni. Azt mondják róla, hogy a démon ott jelenik meg, ahol az emberek rosszindulata összegyűlt és romlottságot okozott. Ez azt is jelentheti, hogy a Kilencfarkú az emberek rosszindulatával, gyűlöletével, más néven a gonoszsággal táplálkozik. Mikor a démon megtámadta a Levelek Közt Rejtőző Falut, a Negyedik Hokage kiállt ellene, és a Démon Elzáró Pecséttel az újszülött fiába, Naruto Uzumakiba zárta be, feláldozva ezzel a saját életét.

A Démonróka a színtiszta rosszindulat teremtménye. Magas intelligenciája van, és egy roppant szadista természete. Rendelkezik bizonyos szintű tisztelettel is: vagy rettegéssel tölti el az embereket (mint Naruto esetében) vagy tisztelettel néznek arra, aki legyőzte őt (a Negyedik Hokagéra). A démon amellett, hogy szadista, büszke is. Nagy dühvel töltötte el őt, mikor Naruto a Shippuudenben elutasította azt, hogy az ő chakráját használja. Ennek ellenére pont a düh az az érzés, amivel fel lehet szabadítani a démon chakrájának egy részét.

Mint a Démonróka hordozója, Naruto hihetetlen öngyógyító képességgel rendelkezik, és az átlagosnál sokkal jobb állóképességgel, valamint képes hozzáférni a démon szinte végtelen chakrájához. Ezért tűnik úgy, mintha végtelenszer képes lenne az Árnyék Klón Jutsu végrehajtására. Emiatt képes tökéletesen megidézni Gamabuntát, ami az övénél eredetileg magasabb szintű technika. Valamint ezért lett képes sokkal gyorsabban megtanulni a Spirális Gömb technikát, mint Jirayának vagy Kakashinak. Naruto azonban csak életveszélyes állapotban, vagy kirobbanó haragjában képes előhívni a Démonróka formáját. Ekkor a szeme vörös lesz, pupillája a macskáéhoz hasonlóan vágott formát ölt, és az arcán lévő jelek is megvastagodnak. Ezen kívül még a haja is megváltozik: még borzoltabb lesz, még kócosabb. Amikor Narutón először jött elő ez a forma, akkor még képtelen volt irányítani a chakráját, ezért dühösen megtámadott mindent a környezetében. Később több irányítást is tanult a démon chakrája felett, és a Neji Hyuga elleni harcában már tökéletes uralmat mutatott fölötte. Ezt pedig úgy volt képes elérni, hogy mint egy szennyvízcsatornában, Naruto ”elutazott” a saját elméjébe, és ott követelte a rókától, hogy adja neki a hatalmát. Ő ekkor a rókát mihasznának nevezte, és a róka engedelmeskedett neki. Egyrészt azért, mert szórakoztatta őt Naruto bátorsága, másrészt pedig azért, mert érdeke volt hogy segítsen. Ha ugyanis Naruto meghal, vele együtt a Kilencfarkú is odavész. Miután Naruto előhívta a démon chakráját, az vörös színnel vette körül Narutót.

Azonban a Démonróka chakrája azonban nem hátránytalan! Mikor Naruto egyre több és több chakrát használ fel a Kilencfarkú chakrájából, egyre inkább átveszi annak személyiségét is. Ez attól függ, hogy pontosan mennyi chakrát használ föl belőle. Ha már sok chakrát használ, akkor kezdenek rajta megjelenni a Démonróka külső jegyei.

Mikor Sasuke Uchiha elleni harcában kis híján életét vesztette, az elméje emberi része elaludt, de a Démonróka ekkor szabaddá válhatott. Naruto teste körül bugyborékolva jött elő a Démonróka Köpenyének nevezett róka alakú vörös aura. Ebben az aurában Naruto már ellenáll a Tűz Elemű Jutsuk támadásának, és képes hosszú távolságba kinyújtani az aura vörös kezeit. Viszont a dühe itt már jóval nagyobb, és féktelenebb. Minél több farok áramlik ki Naruto aurájából, annál nagyobb a dühe és a hatalma. Egy faroktól három farokig még Naruto jelleme dominál, de így is sok vadállatias vonása lesz (növekvő vérszomj, könyörtelen támadások), de mikor Naruto negyedik farka is előjön, akkor már a Démonróka jelleme kerül előtérbe. Ebben a formájában Naruto sokkal erősebb és sokkal rombolóbb hatású lesz, mint az előzőekben. Itt már nem képes megkülönböztetni az ellenséget a baráttól. Legjobb bizonyítéka, mikor Jiraya beszámol róla Kakashinak, Tsunadénak és Yamatónak arról, hogy csak kétszer került eddig életveszélybe. És az egyik ilyen helyzet volt az, mikor Narutoból előjött a negyedik farok. De még nyilvánvalóbb az a jelenet, mikor Naruto Sakurát támadja meg. Yamato véleménye szerint Naruto teste innentől kezdve már nem több mint egy csontváz a chakrának. A vörös aura, ami létrejön a teste körül, egyszerre védi és árt is neki. Miközben a Démon Róka Köpenye védi Narutót a támadásoktól, folyamatosan égeti le Naruto egész testéről a bőrt, ezzel azt okozva, hogy Naruto vérezzen minden pórusából. Ez gyengíti a testét és megrövidíti az élettartamát. Jiraya erre az alkalomra írt elő egy különleges pecsétet, amit Naruto testére kell helyezni, miközben a Démonróka testet próbál ölteni rajta. Ez a pecsét visszaszorítja Naruto testébe a Démonróka Köpenyét, és miután már Naruto visszatért a normális formájához, le kell venni róla. Yamato mutatott egy technikát, amivel növelték ennek a hatékonyságát. Mégpedig azzal, hogy az Első Hokage nyakláncát is alkalmazzák, ami Naruto nyakában van. Ez a nyaklánc felerősítette a hatást.

Kakashi és a Harmadik Hokage is azon az állásponton voltak, hogyha Naruto testéből kinő a kilencedik farok is, a pecsét eltörik és a Démonróka kiszabadul. Bár a pecsét önmagától valószínűleg nem törhet el, Jiraya szerint fokozatosan gyengülhet, amire a legjobb példák Naruto Démonróka transzformációi. Naruto azonban nem képes mindenféle gondja miatt annyira dühössé válni, hogy előjöjjön belőle a Démonróka Köpenye, de az erős frusztrációk hatására már kitörhet belőle, és ha nagy túlzásban áramlik ki belőle a chakra, akkor gyorsan eljuthat a negyedik farokig.

A Shippuudenben kiderül, hogy a Démonróka ismeri az Uchiha klán megalapítóját, Madara Uchihát. Ezt mondja Sasukénak, mikor az bejut Naruto elméjébe a Mangekyou Sharinganjával. Megjegyzi azt is, hogy Madara chakrája még a sajátjánál is sötétebb (a róka szerint sokkal ”elátkozottabb”) volt. Megjegyezte, hogy Sasuke osztozik vele ebben a tulajdonságban. Sasuke demonstrálja ezt, mikor egyszerűen szétrobbantja a róka chakráját. A kapcsolat részletei az Uchihák és a Démonróka között ismeretlenek. Itachi Uchiha is kezdetben azt a feladatot kapta, hogy neki kell befognia ezt a bijuu-t, de később Pein átveszi tőle ezt a megbízást.

Később Jiraya felfedte, hogy a pecsét, amit használ, a Béka Kulcs csak a Yang, azaz a gonosz chakrát pecsételi le Naruban, míg a Yinhez, vagyis a természetes chakrájához nyugodtan hozzáférhet. A Béka Kulcs nevet onnan kapta, hogy a békák tekerték a pecsétet. A pecsét ügyesen megfelezi Naruto és a Kilencfarkú chakráját, mikor a Démonróka Köpenye alakot ölt, majd lepecsételi a kellő chakra-részt.

 
-= A Négyfarkú Démon =-

Név: Négyfarkú Démon (Yonbi)
Fajtája: Ismeretlen
Hordozó: Korábban egy idős ember, jelenleg nincs (az Akatsuki által le van pecsételve)
Képesség: Mind az öt chakra elemhez betekintést ad
Állapot: Elfogva és lepecsételve az Akatsuki által.

A Négyfarkú Démonról alig tudunk némi információt. Csak azt tudjuk hogy korábban egy öregember volt a hordozója. A Négyfarkú Démon betekintést nyújtott a Chakra Öt Elemének ismeretébe. A Démont Kisame Hoshigake kapta el, és vitte Pein elé lepecsételtetni, még a Shippuuden történet kezdete előtt, régebben. Nehéz küzdelem volt Kisame számára, mert sok Elemi Fúzió ellen kellett küzdenie. Ez a Kekkei Genkai egyik ritkán látott változata volt.

 
-= Háromfarkú Démonteknőc =-
 
[image]
 
A Háromfarkú Démonteknőc (előtte Tobi és Deidara látható)Név: Háromfarkú Démonteknőc (Sanbi)
Típusa: Ismeretlen teknősfajta
Hordozó: Nincs
Képessége: Nem ismert
Állapot: Szabadon van (a Shippuudenben Tobi és Deidara elfogja)


A Háromfarkú Démonteknőc az egyetlen olyan démon, akit nem fogtak el, és pecsételtek le korábban. A teremtény a Genbu és a Kappa démon keveredése lehet. Különleges képességei nem ismertek, mert nem támadott túl sokszor, ha küzdött. Azt viszont biztosra tudjuk hogy bár hatalmas a termete, a sebességét tekintve roppant gyors. Lépést tudott tartani a vizen futó Tobival. Bár nem volt túl inteligens, mivel Deidara egy agyaghallal csalta őt csapdába. A csata után elvontatták a teremtményt az Akatsuki bázisára, ahol lepecsételték őt. Tobi azt mondta mindenkinek, hogy egyedül győzte le a Háromfarkút, pedig Deidara végezte ez a munka legnagyobb részét. A Démonteknőc abban különbözik a legtöbb Bijuu-tól, hogy sokkal vadabb, mint a többi, és a víz alatt él nagyrészt.

 
-= Kétfarkú Démonmacska =-
 
[image]
 
Nii Kétfarkú Démonmacska formája (előtte Hidan és Kakuzu látható)

Név: Kétfarkú Démonmacska (ニ尾の猫俣 Nibi no Nekomata)
Típusa: Nekomata (mágikus kétfarkú macska)
Hordozó: Yugito Nii
Képessége: Tűz lélegzés.
Állapota: Yugito Nii hordozza (a Shippuudenben Hidan és Kakuzu elfogják őt, majd később megszerzik tőle a démont)


A Kétfarkú Démonmacska egy tűzet okádó, lángoló macskaformájú démon. A macskát Yugito Niibe pecsételték, aki egy, a Villám Országában élő fiatal kunoichi volt. A Shippuudenben két Akatsuki tag, Hidan és Kakuzu kapja el őt, bár nem lehet tudni, hogy valójában kinek a feladata volt eredetileg a befogása kettejük közül. Bár Yugito csapdába csalta őket, elzárta a kijáratokat és felvette a Démonmacska alakját, mégis legyőzték. Miután elkapták, Zetsu érkezett meg, aki eltávolította belőle a démont, ezzel okozva Nii halálát.

 
-= Az Egyfarkú Shukaku =-
 
[image]
 
Gaara teljes Shukaku formája.

Név: Egyfarkú Shukaku (一尾の守鶴 Ichibi No Shukaku) vagy a Homok Shukakuja (砂の守鶴 Suna no Shukaku)
Típusa: Tanuki (mosómedve-kutya keverék)
Hordozója: Gaara, előtte két korábbi Sunagakure-ban élő polgár
Képessége: Olyan gömböket csinál meg a szélből, ami felnyársalhatja az ellenséget.
Jelenlegi állapot: Gaara hordozza (a Shippuudenben az Akatsuki eltávolítja Gaarábóla szörnyet, és lepecsételi)


Az Egyfarkú Shukaku démonról úgy tartják hogy egy megrontott szerzetes lelke volt, ami démonná változott át. A Shukakut eredetileg egy teáskannába pecsételték le, és onnan "helyezték át" első gazdájába, hasonlóan a Bunbuku Chagama meséhez. Később a Negyedik Kazekage parancsára Chiyo lepecsételte a Shukakut annak a fiának, Gaarának a testébe. A Negyedik Kazekage ezzel áldozatot csinált a feleségéből, aki belehalt a szülésbe. A Shukakunak két gazdája is volt Gaara előtt, de mindkettő meghalt, mikor eltávolították belőlük a démont. A Shukaku maga intelligens teremtmény, de érthetetlen a viselkedése. Olyan, mint egy részeg emberé. Ezen kívül befolyásolja még a viselkedését a vele született vérszomja is, így akárkit, akit meglát, meg kell ölnie, ezt diktálják neki az ösztönei.

Mint a Shukaku hordozója, Gaara képessé vált a homok irányítására, és a homok természetellenes védelmet adott neki, hiszen minden küldetését túlélte anélkül, hogy akár egyetlen karcolást is szerzett volna. A homokot nem kellett irányítania, hogy az megvédje őt. A homok magától védte meg, mintha saját akaratából tenné. Gaara szenved az egy életen át elkísérő álmatlanságától, ami egyfajta mellékhatása a Shukaku birtoklásának. Ha Gaara elalszik, a Shukaku átveszi a teste fölött az irányítást, és kiszabadul, ezzel egy szörnyeteget csinálva Gaarából.

Mikor Gaara különösen vérszomjas, vagy dühös, a Shukaku emberi méretű formája jön elő rajta, amit a homok alakít ki. Ez megnöveli Gaara hatalmát. Ebben az alakjában képes alkalmazni a Homok Shurikent. A gyenge pontja a farka alatt található. Egy robbanó cédulával, amit a farok alá helyeznek, és felrobbantanak, már komoly kárt lehet okozni Gaarának. Naruto ezt alkalmazta a Fájdalom Ezer Éve technikával, mikor Gaara farka alá robbanó cédulával ellátott kunait döfött, és felrobbantotta azt. Ebben a formában lehetséges még a végtagok kinyújtása is, amivel a távolabb lévő ellenfeleket lehet támadni.

Ha a szükség úgy kívánja, Gaara képes az életnagyságú formáját is felvenni a Shukakunak. Az emberi méretű formájával ellentétben, ez a forma gyorsan létrehozható, és Gaara ennek a fejében megbújva irányítja a formát. Ez még hatékonyabb védelmet ad neki, de ha már tényleg nem tud mit kezdeni az ellenféllel, akkor alvást kényszerít magára, így a Shukaku valódi tudata előkerül, és merít Gaara chakrájából. Ebben a formában lehet megcsinálni a Szél Stílus: Gyakorló Égi Golyó technikát (風遁・練空弾 Fuuton: Renkuudan). Ezt a Jutsut úgy tudja megcsinálni, hogy a hasába üt, és a légáramból egy gömböt képez. Ez a gömb ha belecsapódik valamibe, képes durván megsebezni, sőt meg is ölni az illetőt. Gamabunta is szerez pár nem túl kellemes élményt ezzel a Jutsuval kapcsolatban, miközben Naruto a fején állt. Mivel Gaara a Shukaku fejében volt, és kilógott pont belőle egy kicsit, meg lehetett ütni, ezáltal Gaara felébred, és a Shukaku szelleme lenyugszik, visszaadva az irányítást Gaara kezébe. Naruto is ezt csinálta, csak ő lefejelte Gaarát a megütés helyett. Az a momentum, mikor Naruto Gamabunta fején állt, és szembe nézett a Shukakuval, szinte ugyanaz a jelenet volt, mikor a Negyedik Hokage szállt szembe a Kilencfarkú Démonrókával.

Naruto és a démonróka:
 
 
-= Naruto Démonróka átalakulásai =-
 
[image]
 
A bezárt Démonróka Naruto előtt.
 
Jinchuuriki forma
 
[image]
 
Naruto Jinchuuriki formája.
Mikor Naruto hozzájut a Démonróka chakrájához, a kék szemei vörösre változnak át. És pupillája vágott lesz, úgy, mint egy macskának. A körmei hegyesebbek lesznek, a haja felborzolódik, és az arcán található jelek pedig megvastagodnak. Ilyenkor olyanok, mint egy bajusz. A teste körül vörös chakra válik láthatóvá. Attól függően, mennyit használ, úgy válik egyre izzóbbá és sötétebbé a chakrája színe. Az első ilyen alkalom volt az, mikor azt hitte, Sasuke Uchihát Haku megölte. Naruto a hirtelen előtörő haragjával tudta rábírni a Kilencfarkú pecsétjét arra, hogy adjon neki egy keveset a Róka chakrájából. De ez a forma még a leggyengébb a többi Kyuubi transzformációhoz képest. A Jinchuuriki formában Naruto már hatalmas erővel rendelkezik, ami felülmúlja bármelyik shinobi fizikai erejét. Egy Jirayával végrehajtott különleges edzésben megtanulja a dühével előhívni, majd a sajátjává alakítani a chakrát, mikor követeli a Rókától, hogy adja neki az erejét. Naruto ezt használta Neji Hyuga ellen is, mikor az lebénította a chakra áramlást a testében. Ezzel a technikával Naruto megőrizte épp eszét, önmaga maradt, míg hatalmas erőnek vált a birtokosává.


Egyfarkú transzformáció
 

 
[image]
 
Naruto Egyfarkú transzformációja
Sasuke Uchiha elleni harcában jött elő rajta a Vég Völgyénél, mikor az kis híján végzett vele. Ekkor Naruto öntudatlan állapotba került, és hallotta a Kyuubi hangját, aki azt mondta neki, hogy több hatalmat adhat neki, és hogy ezért még hálás lesz. Ezután Naruto teste lassan felemelkedett a vízből, és a testét egy a Kilencfarkú chakrája ölelte körbe, sűrűbb formában, és folyamatosan bugyborékoló hangot hallatott. Az Egyfarkú formában a Kilencfarkú chakrája körbeöleli az egész testét, és egy pajzsot formál Narutonak. Ebben a formában már látható a Róka alakja, hiszen hosszú fülei, és farka van ennek az átalakult formának. Jiraya ezt nevezte el a Démonróka Köpenyének. A forma további előnye, hogy ellenáll a tűz alapú Jutsuknak, mint például Sasuke Tűzgolyójának is. És ekkor más jelen vannak a chakra karjai is, amiket tetszése szerinti hosszúságba nyújthat ki, ezzel elérve a messze lévő ellenfeleket is. Ezeket a karokat a gondolataival irányítja, ezzel bebizonyosodott hogy Naruto fegyvere itt maga a chakra. Ebben az állapotban még vadállatiasabb módon harcol, mert az ökle helyett itt a karmait használja. Négykézláb fut, négyszer olyan gyorsan, mint egy maratoni futó. Ebben a formában Naruto mozdulatai nehezen követhetők, még a Sharingannal is. A védelme ebben az állapotban hasonló Gaara Shukaku pajzsához.

Kétfarkú transzformáció
 
[image]
 
Naruto Kétfarkú transzformációja
A tudat, hogy csak a helyettesített Deidarát kapta el, és az, hogy nem tudta megbosszulni Gaara halálát, Narutoból előhozta a Kétfarkú átalakulást. Ebben a formában Naruto vörös szeme még nagyobb, ahogy a metszőfogai is, és ajkai feketék lesznek, csakúgy, mint egy rókának. A chakra pajzson csak azt a különbséget vélhetjük felfedezni, hogy két farka van, egy helyett. Ebben az állapotában még nyugodtan tud uralkodni teste felett, bár hogy meddig, azt nem tudni. Az animében megtámadta Kakashi Hatakét, aki megpróbálta őt megnyugtatni. A Kétfarkú chakrája már akkora erővel bír, hogy Naruto Árnyék Klónjai szenvednek miatta.


Háromfarkú transzformáció
 

 
[image]
 
Naruto Háromfarkú transzformációja.
Miután Orochimaru felfedte magát a Yamato csapat előtt, és feldühítette Narutót a Sasukéról szóló hírekkel, Naruto Egyfarkú állapotban megtámadta őt. A támadása sikertelen volt, és Orochimaru további dühítő szavai előhozták a Kétfarkú transzformációt, majd őket egyesítve előhozta a Háromfarkú átalakulást. A Háromfarkú transzformációnál a külső ugyanaz, mint a Kétfarkúnál. Egyetlen különbség itt is a farkak számában nyilvánul meg. Ebben a formában Narutonak már kezd fájni a körülötte lévő levegő. Egy ordításával képes létrehozni a Rombolás Pusztító Gömbjét maga körül. Ezzel a támadással lehetetlen Naruto közelébe férkőzni, és mindent elpusztít maga körül, tehát egyszerre védi és támadja Narutót. Ez az alak a legerősebb, amit az irányítása alatt tud tartani.

Négyfarkú transzformáció
 
[image]
 
Naruto Négyfarkú transzformációja.
Miután Naruto támadása ismét kudarcba fulladt, Orochimaru további hergelései előhozták belőle a Négyfarkú átalakulást. Mikor a Negyedik farok kinőtt a többi három mellé, Naruto testét égetni kezdte a Démonróka Köpenye, és folyamatosan égette le a bőrét a húsáról, hagyva, hogy a vér szabadon szivárogjon a pórusaiból. Ugyanakkor nekiállt gyógyítani is a sebeit, így az égetés és gyógyítás keveredése miatt Naruto életének hosszúsága rohamosan csökkenni kezd, és egyre rövidül, amennyiszer kihozza magából ezt a formát. Hasonló Tsunade Alkotó Újjászületés technikájához. Naruto vére összefolyik a Démonróka vörös chakrájával, és az égett bőrének hála egy szilárd állapotú forma keletkezik. Naruto ekkor úgy néz ki, mint a kicsinyített Kilencfarkú Démonróka. Az arcától a karmain át mindene olyan lesz, mint a Kilencfarkúé, leszámítva a szemét, amik tökéletesen jellemtelen, fehér színben izzik, pupilla nélkül. Ebben az alakjában Naruto már nincs jelen, a Kyuubi átvette a teste fölött az irányítást, és ezzel extrém veszélyessé tette Narutot mindenkire nézve. Mindenen átgázol, mindent elpusztít, ami az útjába kerül, legyen az barát, vagy ellenség, vagy bármi más. A chakra pajzs szilárdan védi Naruto testét, de mivel égeti is, ezért Naruto őrült nagy fájdalmakat érez, és ez csak ösztönzi őt arra, hogy még vadabbul támadjon. Ebben az alakban Narutonak elég meglendítenie a chakra karjait, és máris több mérföldig eljutó rombolást végez. Naruto ebben a formában képes a Kyuubi chakrájából egy gömböt kiformázni, és azzal támadni. Ez a Jutsu annyira erős, hogy még Orochimaru Három Rashomon Kapu Jutsuját is megsemmisítette anélkül, hogy Naruto bármit vesztett volna az erejéből.

A Kyuubi chakrájaA Kyubi chakrája vörös színben látható, még a szabad szem számára is. Ez a chakra szinte végtelen mennyiségű chakrát biztosít Naruto számára. De a szabad szemmel láthatóvá tett chakrán alapú Jutsuk, mint amilyen az Ezer Madár vagy a Spirális Gömb, felveszik az adott ninja chakrájának színét. Míg Sasuke Chidorija fekete színű lesz az Átok Pecsét miatt, addig Naruto Rasenganja vörös (az animében levendula) lesz, megmutatva ezzel az adott chakra típusát. De ha Naruto Rasenganja vörös lesz, akkor sokkal erősebb is, mint a hagyományos, valamint mikor a Négyfarkú átalakulás végbemegy Naruto testén, a gömb, amit alkot, feltételezhetően a Rasenganból származik. A vörös Rasengant hívjuk mi Démoni Spirális Gömbnek. Naruto a Démonróka miatt sorolható be a többi Jinchuurikival együtt az S-osztályú ninják közé.