Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hokagék 

Senju Hashirama

Senju Hashirama  eredetileg a Senju klán vezetője volt és az Uchiha klán és vezetőjük, Uchiha Madara ellensége. A két klán végül békét kötött egymással, majd Hasirama és Madara közösen megalapította Avarrejteket. A Hasirama és Madara közötti párharc később ismét kiújult, melyből végül Hasirama került ki győztesen. Hasirama több farkas démont is birtokolt, melyeket szétosztott a különböző nemzetek között, hogy alakítson ki erőegyensúlyt azok között. Hasirama halála után a hokage címet öccse, Senjsu Tobirama örökölte. Hasirama egyedi fa típus-technikája segítségével képes volt fát, vagy bármilyen fából készült építményt és eszközt létrehozni. Emellett képes volt több farkas démon erejét is irányítása alatt tartani.

Senju Tobirama 

Senju Tobirama  bátyjától, Hashiramától örökölte meg a hokage címet. Hogy ismét megerősítse a szövetséget az Uchiha klánnal az ő felügyeletük alá helyezte a Konoha Katonai Rendőrség felügyeletét, de ezzel együtt igyekezett is eltávolítani a klánt a falu irányításától. Akárcsak bátyja, Tobirama is csatában vesztette életét. A harcok során víz-alapú technikákat vetett be az ellenségeivel szemben.

 
Sarutobi Hirzen 

Sarutobi Hiruzen , a harmadik hokage viselte legtovább Avarrejtek vezetőjének címet. Békeszerető ember, aki az erőszakmentes megoldásokat részesíti előnyben a konfliktusok megoldásában tanácsadói katonai javaslatai helyett. A történet folyamán a bölcsesség forrásaként jelenik meg, aki segíti a fiatalabb generáció tagjait, és egyike azoknak akik emberként bánnak Uzumaki Narutóval, és nem csak a kilencfarkú rókadémon hordozójának tekintik. Fiatal korában Sarutobit a „Professzor” néven emlegették, mivel mély ismeretekkel rendelkezett a falu minden jutsujáról. Sarutobi képezte ki Jirayát, Orochimarut és Cunadét. Mivel Orochimaru mindigis a kedvenc diákja volt, szeretete elvakította és nem látta meg benne a gonoszságra való hajlamot. Mikor Orocsimaru évekkel később megtámadja a falut, Sarutobi kénytelen szembeszállni vele és belátni, hogy súlyos hibát követett el. Kora miatt már képtelen legyőzni Orochimarut, de utolsó erejéből még sikerül megfosztani korábbi tanítványát a Jutsuk használatától. Miután megakadályozta faluja pusztulását, Sarutobi mosollyal az arcán távozott az élők sorából.

Namikaze Minato 

Namikaze Minato  a negyedik hokage, Uzumaki Naruto édesapja. Naruto és apja számos tulajdonságukban hasonlítanak, de kettejük kapcsolatába csak a sorozat Második része enged betekintést.Minato Jiraya diákja volt, majd később Hatake Kakashi tanára lett. Minato legendának számított a nindzsák között, az ellenséges faluk katonáiknak parancsba adták, hogy azonnal vonuljanak vissza ha meglátják őt a harcmezőn. A „Konoha Sárga Villanása” becenevét arról kapta, hogy egész hadtesteket volt képes megsemmisíteni egy szempillantás alatt. Minato még a sorozat története előtt hunyt el a kilencfarkú rókadémon támadása során, mikor a démont fia, Naruto testébe ejtette fogságba.

Cunade

Cunade a harmadik hokage volt tanítványa és az első hokage unokája, akit emiatt a sorozat több szereplője is hercegnőnek szólít. Származása ellenére Cunade nem fogadta örömmel mikor megörökölte a hokage címet. Ennek oka, hogy a testvére és a szerelme is emiatt haltak meg, hogy mindketten hokagék akartak lenni. Cunade így elveszítette hitét a hokage cím eszményében. Ez a hozzáállása azonban gyökeresen megváltozik, miután megismerkedik Uzumaki Narutóval, aki eltökéltségével képes minden akadályt maga mögé utasítani, hogy egyszer hokage váljék belőle. Cunade végül elfogadja helyzetét és pozícióját mint az ötödik hokage, hogy addig védelmezze Konohát, amíg Naruto meg nem érik rá, hogy leváltsa őt.

Pozíciója fontossága ellenére Cunade előszeretettel bújik ki kötelességei elől, amiket így segédeire hagy. Komoly ügyekben azonban megbízható vezető, a Shippuden folyamán a falu harcosait maga vezeti az Akatsuki ellen. Cunade több olyan tulajdonsággal is rendelkezik, ami miatt nehezen jön ki a sorozat más tagjaival. Megrögzött szerencsejátékos, viszont igen balszerencsés. Ha azonban véletlenül mégis nyer, baljós előjelet lát benne. Annak ellenére, hogy már az ötvenes éveiben jár, mindig úgy jelenik meg mintha húsz éves lenne, és emellett kihangsúlyozza karakteresen nagy melleit is. Kissé különc természete ellenére Cunade tehetséges nindzsa; emberfeletti erejével épületeket is képes ledönteni. Gyógyító képességei is kimagaslóak, melyet saját magán is képes alkalmazni, így a harcok során szinte legyőzhetetlenné válik. Az sima Naruto végén pártfogásába veszi Haruno Sakurát, és megtanítja őt mindkét kiemelkedően erős képességének használatára.