Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Általános
 
 

Álltalánosságban véve három fajta jutsut ismerhetünk meg: Genjutsu, Ninjutsu, és a Taijutsu. A ninjutsut szintén két részre lehet osztani. Lezáró jutsu és "cursed seal" jutsu. Ezeket a jutsukat különféle célokért hozzák létre, vagy pecsétek készítésére.

Egy jutsut rangokra is tudunk osztani. Egy jutsu rangja nem jelenti azt hogy kevésbé hasznos vagy alacsonyabb szintü. Bármien jutsu nagyrészt az egyéni hatékonyságon mullik. A két tiltott technika a Hiden jutsu és a kinjutsu. A hiden jutsu amit nemzedékről nemzedékre adnak át, egy klánon belül. Ezek a jutsukant senki más nem ismeri csak az adott klán tagjai. Ezeket a jutsukat soha nem ismerheti meg senki más. A Kekki genkai jutsu szintén ebbe a "rangba" tartozik. Csak nagyon kivételes emberek tudják végrehajtani. A kinjutsu másfelől pedig inkább csak magasabb személyek tudják ezt a technikát használni, de ez tiltott technikák közé tartozik. Egy techinikát azért tiltahatnak meg ha olyan hatalmas bajat lehet vele okozni akár a felhasználójának vagy a környezetének mint például a nyolc chakra kapu, vagy azok a tecnikák amik nem csak károkat okoznak hanem gonoszak mint amit Orochimaru is használ.

 
 

Az öt fő jutsurang

 
  • Alsó rang: Akadémiai diák
  • D-rang: Genin
  • C-rang: Jonin
  • Elsődleges rang: Kage vagy Jonin, ANBU
  • S-rang: Tiltott dolgok vagy Kage
 

Cursed Seal jutsu

(Juin jutsu) Egy olyan jutsu amivel különleges pecséteket lehet létrehozni, hogy egy bizonyos személyt "elátkozzunk" ezzel a technikával. A felhasználó irányitása alá kerüljön vagy természet ellenes hatása legyen akin ezt a technikát alkalmazzák. Példa erre a Hyuga ágazati pecsét, vagy éppen Orochimaru átkozott pecsétei.

Genjutsu

(Illuzió technika) Olyan technikák amik arra használnak hogy az "áldozat" chakrájában és idegrencerében illuziokat hoz létre, alapvetően ez a jutsu egy haladó szellemi ninjutsu. Azzal a külömbséggel képességek amit az Uchiha klán a Sharinganban vagy azok a magas intelligenciával rendelkező technikákra nem hat a genjutsu. A legtöbb látott genjutsu az agy egyszerű játéka, amivel az "áldozat" ugy érzi hogy valójában megtörténik, képesek ilyen állapotban ízlelni, látni, szagolni, és érzéseket érezni. Ezenkívül más alkalmazási genjutsuk is léteznek. Azok akik a genjutsu hatása alatt vannak egyhelyben vagy öntudatlan fekszel attól független hogy ök a gondolataikban éppen mit csinálnak.

Van több mód hogy gejutsuval száljanak szembe az emberek. Mivel ez a techinika egy második személytöl származik ha megszakítja az áldozat a chakra áramlását, hatástalan lesz az ellenük használt gejutsu. A másik modszer kicsit drasztikusabb, fájdalommal lehet törni a illuziót erre példa mikor Shikamaru és Tayuya közötti harcnál Shikamaru eltörte az uját az árnyékával hogy feloldja Tayuya illózió technikáját. Végül más is képes megszakítani az illuziót egy harmadik személy.

Kekkei genkai

A képességeket genetikailag öröklik a klánokban. A legtöbb klán különleges jutsut fejlesztett ami kapcsolatos a kekkeiukkal. (mint Haku vagy Kimimaro technikái) A Kekkei genkait és a hozzá kapcsolódó jutsukat nem tantithatják vagy nem másolhatják mások. Ezekhez a technikákhoz genetikailag is meg kell felelni. Azokat a kekkei genkai képességeket álltalában a felhasználó szemén keresztűl müködnek. Ilyen például a Byakugan, vagy a Sharingan.

Ninjutsu

(Ninja technika) egy olyan technika amivel a chakrádat használod, a felhasználó külömbözö dolgokat tud megidézni amit spontán a nyers erővel nem tudna elérni. Eltérően a genjutsutól amivel az ellenfelet illuziokba kergeted, a ninjutsu hatásai igaziak. A ninjutsu chakrát és pecséteket igényel és csak ezzekel együt lehet a chakrát egy speciális támadásba önteni. Vannak olyan ninjutsu elemek ami tiltott lenne azonban egyes "ügyekben" ahol a specális elemeket lehet használni. (tűz, villám, viz, szél)

Sealing jutsu

(Lezáró jutsu) Ez egy olyan jutsu amivel tárgyakba vagy élőlényekbe pecsétel le valamit. Ennek a formának legtöbbször tekercsekbe történik, vagy más tárgyakba.

Taijutsu

(Nyers erő vagy erő technika) Ez a technika amit általában harcművészetek vagy természetes ember képességekel is eltudnak végezni. Más szóval a taijutsut hajt végre az aki küzvetlen verekedébe illetve harcba keveredik. Más esetekben a chakrát arra használják hogy megnövelje a technikájukat mint például a Hyuga klánban s Gentle Fist stílus, vagy mit Tsunade és Sakura akik egy helyre nagy mennyiségü chakrát gyüjtenek össze hogy aztán nagy kárt okozanak vele. Általában véve a legtöbb taijustu felhasználó ritkán használ a támadásaiban chakrát.