Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hyuuga Klán

A Hyuuga Klánról úgy vélik, hogy a legerősebb és legerőteljesebb Konohagakureban. Minden Hyuuga Klántag a Byakugannal, az örökölt Kekkein Genkai-jal születik. A Klán két részre szakadt, a fő házra és a mellék házra. A főházat a mellék család védi az élete árán is. Az ágazati ház tagjait egy átkozott pecséttel megbélyegzik. Ez a pecsét teljes irányítást ad a főház tagjainak a mellék család felett. Ez a pecsét megakadájozza, hogy a Byakugan rossz kezekbe kerüljön, mert miután a Hyuuga Klántag meghal, a pecsét lepecsételi a Byakugant. A Klán tagjait megtanítják  a Gentle Fistre, ami arra használja a Byakugant, hogy megnézze a Chakravérkeringését az ellenfélnek, és olyan pontokon üsse meg, ami megakadályozza a chakra áramlását és így az ellenfele megbénul. Ebben a stílusban szerzett gyakorlat miatt, a Hyuuga klántagok az egyik legjobb chakra irányítók. Eight Trigrams Sixty-Four Palms arra használja a Gentle Fist stílust, hogy hatvannégyet üssön a chakra utak egyes pontjaira és így megállítsák a chakra áramlását. A Juuken a klán védekező technikája, óriási chakrát kell kibocsájtani és utána úgy kell forogni, mint egy örvény. Ezeknek a támadásoknak fejlesztett változatai is vannak, amit Neji és Hinata fejlesztett ki.

Ismert tagok: Hyuuga Neji, Hyuuga Hinata, Hyuuga Hanabi, Hyuuga Hizashi, Hyuuga Hiashi

 
 

Akimichi klán

Az Akimichi klán Konoha négy nemes klánja közül az egyik. Képesek, hogy a kalóriát chakrává alakítsák át, amit az egyik rejtett technikájukhoz kell használni, vagyis a Multi Size-hoz, meg még az egyéb technikáikhoz. Az Akimichi klán úgy tűnik, hogy a Nara klánnal és Yamanaka klánnal különleges kapcsolata van. Legalább két nemzedék óta nagy barátságban vannak. Kialakították az Ino-Shika-Cho formációt, ami nagyon hatásos. Az Ino, Shika és Cho három kártyának a neve egy játékban, az inoshikacho ge ynagyon megbecsült trükk a Hanafudában
Ismert tagok: Akimichi Chouji, Akimichi Choza


Aburame Klán

Az Aburame klán talán Konoha legrejtélyesebb klánja. Nem sokat tudunk erről a klánról, csak azt, hogy az egyik leghíresebb bogárhasználó klán. Egy külön jellemvonásuk, hogy sötét szemüveget viselnek, hogy ne látszódjon a szemük. A rovarok szimbiózisban élnek a testen belül. A bogarak a gazdájuk bőre alatt laknak. Pórusokon keresztül távoznak a testből. A rovarokat kikaichunak vagy kikai mushinak nevezik, jelentése rombolóbogarak. Az amerikai szinkronban élősködő bogaraknak nevezik őket. Chakrával táplálkoznak. A Shinobi és a rovarok közti kapcsolat kölcsönös. A gazda megengedi a bogaraknak, hogy a testében lakhassanak és a chakrájából táplálkozzanak, de cserébe a bogarak engedelmeskednek a gazdának. Ha egy nőstény bogarat, az áldozatra raknak, a többi bogár képes lesz követni a szag alapján akárhova is megy az illető. A gazda küldhet ki cserkészbogarakat, hogy hozzanak neki információkat. Ezért az Aburame Klán a kémkedés szakértői, mert tudnak beszélni a bogarakkal.

Ismert tagok: Aburame Shino, Aburame Shibi
 

 Inuzuka Klán

Az Inuzuka Klán a kutyákat használnak küzdő partnerként. A tagoknak egy kutyát adnak, miután elértek egy bizonyos kort. Utána ő és a Shinobi már elválaszthatatlanok egymástól. A tagoknak jellegzetessége a piros csík az arcukon, az állatias szem és a nagyra nőtt szemfogak. Az Inuzuka név jelentése a kutyák háza, ami egy olyan kláné ami a legerőteljesebbek közül az egyik volt a Chiba Prefecture-ben, Japánban az Edo időszak alatt. Őket kutyaharcosként és imádott Inuként (kutyaként) ismertek. Az Inuzuka név egy kutyaszamurájtól származik a Hakkendenből, egy regényből. A klántagokat mindig a kutya testrészeiről nevezték el (orr, agyar stb.), amíg a kutyáikat egy színről.

Ismert tagok: Inuzuka Kiba, Inuzuka Tsume, Inuzuka Hama
 
Kurama Klán

A Kurama klán rendkívül képzett a Genjutsukból. Ez a képzettség a Kekkei Genkai-juk miatt van. Minden nemzedék olyan nagy genjutsu szakértelemmel fog rendelkezni, hogy a genjutsuk már teljesen valóságos lesz, olyan hatást keltenek mintha a valóvilágban lennél. Ők voltak az egyik legkiemelkedőbb klán Konohában, de a klánban lévő ninják száma nagyon lecsökkent.

Ismert tagok: Kurama Yakumo, Kurama Unkai
 
Nara Klán

A Nara klánt úgy is ismerik, mint a hajló árnyék szarvasok, amik legelnek a Nara klánerdő nagy területén. Nagyra tartanak egy könyvet, ami a gyógyszer előkészületekkel és gyógyszerhatásokkal foglalkozik. A könyvben van leírva az a gyógyszer, amit az Akimichi klán használ. Az ettől a családból származó emberek nagyon lusták és hajlanak arra, hogy a parancsolgató nőkhöz vonzódjanak.

Ismert tagok: Nara Shikamaru, Nara Shikaku, Nara Yoshino
 
Yamanaka Klán

A klánnak van egy virágboltja és arra specializálódik, hogy az ellenfele elméjét uralja. Amikor egy klán tag elmét cserél, a testére vigyáznia kell valakinek, mert az olyan lesz mint egy élettelen tárgy és összeesik. Vigyázni kell azzal is, ha már uralja az ellenfelét, akkor ne haljon, meg, mert különben a klán tag is meghal.
Ismert tagok: Yamanak Ino, Yamanak Inoichi

 

Hyuton Klán


Ennek a Vérvonalnak a Felhasználói nem igazán ismertek mivel sokáig titokban éltek.
A vérvonalnak az utolsó használója Haku Hyuton volt.
A vérvonal a Hidden Mist Village-ből származik.
Három különleges Technikát visz magával a vér: Demonic Ice mirrors, Flying Water Needles és a Viz irányítását (Hőfokát és formályát).
A Demonic Ice Mirrors: Jégtükröket állit az ellenfele köré, ez a technika megengedi, hogy tükörből-tükörbe tudjon utazni
Flying Water Needles: Vízből formál magának Jeges Harci Tűket.
Keményen tudja támadni az ellenfelet és a tükrökel közben védi is magát.

Ismert Tagok: Haku Hyuton