Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sakura:
 
 
Haruno Szakura 

Haruno Szakura  a 7-es Csapat egyetlen lány tagja. Kisimoto a sorozat hősnőjének szánta Szakurát, bár saját bevallása szerint nem igazán volt róla határozott elképzelése, hogy milyennek is kellene lennie egy ideális hősnőnek. Kisgyermekként Szakurát sok társa csúfolta, részben magas homloka miatt, mely adottságát Kisimoto hangsúlyozottan kiemelte a lány megjelenésében. Egyetlen gyermekkori barátja Jamanaka Ino volt. Idővel azonban a két barátnő egyre jobban eltávolodott egymástól, elsősorban azért mivel mindketten gyengéd érzelmeket tápláltak Ucsiha Szaszuke iránt. Az Első rész folyamán Szakura belehabarodik Szaszukéba és elutasítja Udzumaki Naruto közeledését. Miután Szaszuke elhagyja a falut, eltökéli, hogy meg fog erősödni és Cunadéval kezd edzeni. A Második részben már látványosan fejlődést mutat a kemény edzések hatására és Narutóval szemben is sokkal nyitottabbnak mutatkozik.

 


sakura1.jpg image by Zonetheone
 
 
Ino:
 
 
 
Jamanaka Ino 

Jamanaka Ino (山中いのnyugaton Ino Yamanaka?) a 10-es Csapat egyetlen lány tagja és Haruno Szakura legjobb gyermekkori barátnője. A barátságot Szakura akkor szakította meg, mikor kiderült, hogy mindketten érdeklődnek Ucsiha Szaszuke iránt.[88] Később ismét rendeződik kettejük kapcsolata, de a rivalizálás a két lány között továbbra is megmarad.[89] Az animében, miután Szakura kezd kitűnni gyógyító technikájával, Ino Szakura segéde lesz, abban a reményben, hogy mint gyakorlott orvos-nindzsa nagyobb segítségére lehet barátainak és csapattársainak.[90] A harcok során Ino tudatmódosító technikákat alkalmaz, mely során saját tudatát az ellenfél testébe helyezi át, és saját irányítása alá vonja azt.


 
Hinata:
 
Hjúga Hinata 

Hjúga Hinata (日向ヒナタnyugaton Hinata Hyūga?) a 8-as Csapat önbizalomhiányban szenvedő tagja. Hinata mindig vonakodik kimondani a saját véleményét, fél bármi olyat tenni ami miatt összetűzésbe kerülne más akaratával és ez a küldetések során is problémát okoz.[64] Visszahúzódó magatartása miatt, és amiért nem képes kiállni a maga igazáért apja, a Hjúga klán vezetője még kiskorában megtagadta őt, annak ellenére, hogy Hinata volt a legidősebb lánygyermeke. A fiatal lánynak ezután tanára, Júhi Kurenai viselte gondját.[65] Kisimoto Maszasi eredetileg a Hjúga klán állandó tagjaként tervezte Hinata szereplését, de végül úgy döntött, hogy a lányból is nindzsa lesz.[66] Nem sokkal első megjelenése után Hinata kemény edzésbe kezd, hogy legyőzze gyengeségét és hogy bizonyítsa rátermettségét apja előtt. Erőfeszítése az Első rész vége felé kezd megtérülni, mikor apja egyre több figyelmet szentel lánya kiképzésének haladására.[38] Bár Hinata elsősorban magának akar bizonyítani, a kemény edzésekkel a sorozat főhősének, Udzumaki Narutónak a figyelmét is megpróbálja felkelteni. Naruto önbizalma és eltökéltsége a lányra is ösztönzően hat, de emellett reménytelenül bele is habarodik a fiúba és akárhányszor megpillantja, azonnal belepirul.[64] Annak ellenére, hogy nem tudja összegyűjteni a bátorságát, hogy megvallja érzéseit Narutónak, a sorozat legtöbb szereplője (kivéve Narutót, aki a lány pironkodását egyszerűen csak „furának” találja) tudja hogyan érez iránta.[67] Az animében hogy Hinata lenyűgözze Narutót, kifejleszt egy új harci technikát, amivel képes kivédeni mindent támadást, vagy megtámadni bármit, ami a kiterjesztett látókörébe esik.[68] A Második részben be is vallja Narutónak az érzéseit, miközben megvédi őt Paintől.[


Ten Ten:
 
Tenten 
 

Tenten (テンテン?) a Guy Csapat egyetlen lány tagja, aki tántoríthatatlanul hisz abban, hogy a nők ugyan olyan képzett és tehetséges nindzsák lehetnek mint a férfiak. Tenten csupán néhány jelenetben szerepel a sorozatban, a mangában az Első rész során vívott harcából az animében csak annak kezdete és a végén Tenten veresége látható.[89] Kevés szereplése ellenére karakterdizájn tekintetében Tenten Kisimoto Maszasi kedvenc női szereplője.[114] A harcok során Tenten számos távolsági és közelharcra alkalmas fegyvert vet be, a sorozat második részében még robbanószereket is.[115] A különböző fegyvereket megidézni is képes és ezekkel dobálja meg és rohanja le ellenfeleit. Tenten ezzel a technikájával edz közösen Hjúga Nedzsivel, mikor az védekező készségeit fejleszti.[


 
Temari:
 
 
Temari 

Temari (テマリ?) a legidősebb a testvérek közül. Ellentétben viszályt kedvelő öccseivel, Temari inkább békepárti és nem támogatja Homokrejtek háborús terveit Avarrejtek ellen.[155] Ezt a magatartását a Második részben is megőrzi, és összekötő szerepet vállal Homokrejtek és Avarrejtek között a béke megőrzése érdekében. Akárcsak testvérei, Temari is csak ritkán szerepel a történetben, megjelenései alkalmával gyakran Nara Sikamaru társaságában látható. Temari fegyvere egy nagy vas legyező, amivel erős széllökéseket képes előidézni és ezzel még harcteret és a terepviszonyokat is képes megváltoztatni. Temari emellett hamar képes felismerni ellenfele stratégiáját és gyenge pontjait.