Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szervezetek
 
ANBU

Az ANBU (Sötét Oldal)szó az Ansatsu Senjutsu Tokushu Butai (Speciális Orvgyilkos és Taktikai Egység) rövidítése. Az ANBU tagjai porcelán állatmaszkokat viselnek, hogy megkülönböztessék magukat a hétköznapi nindzsáktól és, hogy személyazonosságuk elfedjék. Szabvány egyenruhájuk fekete, páncélzatuk szürke. Ismertetőjelük még a karvédő és a spirális alakú tetoválás a karjukon. A legtöbb ANBU tag fekete csuklyát is hord az egyenruha fölött. Az egységek vezetőinek a csuklyája fehér színű.

Az ANBU feladata a falvak védelme a külső veszélyektől, nagyon veszélyes küldetések végrehajtása ellenséges területen és a különösen veszélyes nindzsák likvidálása. Ők felelősek ezeken felül még az olyan orvgyilkos és egyéb küldetésekért, melyekhez speciálisan képzet nindzsák szükségesek. Minden ANBU tagnak van ninjakenje és teljes mértékben tisztában vannak az emberi test felépítésével. Átmeneti bénító technikákat alkalmazva meg tudnak bénítani egyéneket, akik így nem tudnak ellenállni. Az idő-visszapörgető technika segítségével pedig olyan állapotba helyezhetőek egyének, melyben olyan dolgokra emlékeznek vissza, amire normál esetben nem.

Az ANBU közvetlen a Kage parancsainak engedelmeskedik. Hatake Kakashi ANBU kapitány volt korábban. Ucsiha Itacsi mindössze 13 éves volt, amikor az ANBU-ba került. Morino Ibiki, a csúnin vizsga első részének vezetője, a konohai ANBU Kínzó és kihallgató részlegének vezetője. Momochi Zabuza és Kurosuki Raiga a kirigakurei ANBU tagjai voltak.

 
Gyökér

A konohai ANBU általában közvetlenül a Hokage irányítása alatt áll, ám sok évvel a Naruto cselekményének kezdete előtt létezett egy ANBU Gyakorló Részleg, melyet Gyökér (根 – Ne) néven ismertek és amit Danzou állított fel és ellenőrzött. Mivel Danzo a háború híve, és ellenszegült a Harmadik Hokage-nak, ezért a Gyökeret megszüntették, ám sok egykori tagja lojális maradt a Gyökérhez; közölük egy Sai, aki Naruto csoporttársa lett Szaszuke távozása után.

A Gyökér mottója:

A Gyökérnél... nincsenek nevek. Nincsenek érzések...

Nincs múlt... nincsen jövő. Csak a küldetés létezik...

A mi, a Gyökerek akarata támogatja ezt a nagy fát, amit Konohának hívnak, láthatatlanul, a föld belsejéből.

Napvilágra került, hogy Danzo és a Gyökér tervezi Konoha elpusztítását abban a formájában, ahogyan ma létezik és ezért együttműködési lehetőséget keres Orocsimaruval. Sai eredeti küldetése abban állt, hogy beszivárogjon Orocsimaru szervezetébe és megölje Szaszukét, arra a lehetőségre készülve, hogy Konoha elpusztítása után Orocsimaru esetleg megtámadja Danzot. Ám Sai eltért ettől az utasítástól, amikor látta a kapcsot Naruto és Szaszuke között és e kapcsolat megvédésének a szükségességét.

 
Húsz Szakasz

A Húsz Szakasz-t (Niju Shotai) Tsunde, az Ötödik Hokage hozta létre az Akacuki elleni védekezésre. Mint neve mutatja, 20 négyfős egységből áll, melyeket akkor mozgósítanak, ha az Akacuki valamely tagja a Tűz országának a területére lép. Feladatuk az adott tag felderítése, kísérlet az elfogására és ha szükséges, akkor a semlegesítése. Cunade akkor mobilizáltatta Shizunéval az egységet, amikor a Tűz Templomában Hidan és Kakuzu által véghezvitt mészárlásról tudomást szerzett az egyetlen túlélőtől, egy szerzetestől. Eddig két szakasz tagjai ismertek, az első: Sarutobi Asuma, Nara Shikamaru, Hagane Kotetsu és Kamizuki Izumo; a második pedig: Jamasiro Aoba, Namiasi Raido, Akimichi Chouji és Jamanaka Ino.